UNF Biotech Camp 2018

Hold ferie med en bakterie!

Fagligt program

Biotech camp

Under campen vil du som deltager blive præsenteret for opgaver og laboratorieøvelser, som vil være relevante for forelæsningerne. Underviserne er fra bioteknologiske uddannelser på universitetet, der udover at stå for undervisningen, også vil hjælpe med at løse opgaverne, der er af varierende sværhedsgrad, så alle kan være med, og blive udfordret. Herudover får vi besøg af en række spændende gæsteforelæsere fra universitetsverden. Du vil også blive udfordret og hjulpet igennem en række opgavetyper, du sikkert ikke har prøvet på gymnasiet.

Hvad er bioteknologi?

Bioteknologi er mere omfattende end de fleste tror. Bioteknologi kan rigtig nok manipulere med gener og lave kloner, men den er langt mere håndgribelig end det. F.eks. spiller enzymer og mikroorganismer en altafgørende rolle i produktionen af yoghurt, juice, biobrændstof og medicin. På med kitlen!

I løbet af campen vil du komme til at arbejde med mange forskellige grene af bioteknologi. Dette vil ske gennem en række spændende laboratorieforsøg, relevante foredrag samt fede studiebesøg i industrien og på universitetet. I undervisningen vil du komme til at arbejde med forskellige molekylærbiologiske discipliner - både gennem praktisk laboratoriearbejde og teoretiske øvelser. Du vil bl.a. komme til at arbejde med celler, DNA, enzymer, bestemmelse af proteiner struktur, samt antistoffer og antigener. For at give dig et indblik i, hvad man kan med en bioteknologi-relateret uddannelse, er der arrangeret fede studiebesøg til forskellige forskningslaboratorier på universitetet, og til store, bioteknologiske virksomheder i Danmark.

Falige Teasers

Kloning:
Har du nogensinde drømt om at gensplejse en organisme og få den til at udtrykke gener som den ikke gør i naturen? Det er præcist hvad vi skal gøre under dette emne, hvor i vil få en introduktion til de forskellige genteknologiske metoder der bruges til at gennemføre en succesfuld transformation af fremmede gener ind i en bakterie.

*Fødevareproduktion:
Hvordan bruger man egentlige mikroorganismer i fødevareproduktionen? I dette emne undersøger vi hvordan bakterier kan bruges i fødevareproduktionen og ligeledes hvordan bakterier også spiller en rolle i forringelse af fødevarer. I Løbet af kurset får du indblik i de bioteknologiske metoder til at undersøge dette.

Syntetisk immunologi:
Alle ved hvad vacciner er men har du undret dig over hvordan de fungerer? Vi vil med dette emne give en alternativ indgangsvinkel til bioteknologien end den sædvanlige, hvor der hovedsageligt bliver snakket om bakterier og svampe og i stedet koble det til processer i kroppen.

Denne side er sidst opdateret d. 12. december 2017 af KRKO