UNF Biotech Camp 2018

Hold ferie med en bakterie!

Fagligt program

Biotech camp

Under campen vil du som deltager blive præsenteret for opgaver og laboratorieøvelser, som vil være relevante for forelæsningerne. Underviserne er fra biologiske og bioteknologiske uddannelser på universitetet, der udover at stå for undervisningen, også vil hjælpe med at løse opgaverne, der er af varierende sværhedsgrad, så alle kan være med, og blive udfordret. Herudover får vi besøg af en række spændende gæsteforelæsere fra industrien og universitetsverdenen. Du vil også blive udfordret og hjulpet igennem en række opgavetyper, du sikkert ikke har prøvet på gymnasiet.

Hvad er bioteknologi?

Bioteknologi er mere omfattende end de fleste tror. Bioteknologi kan rigtig nok bruges til at manipulere med gener og lave kloner, men den er langt mere håndgribelig end det. F.eks. spiller enzymer og mikroorganismer en altafgørende rolle i produktionen af yoghurt, juice, biobrændstof og medicin.
På med kitlen!

Teori bliver til praksis

I løbet af campen vil du komme til at arbejde med forskellige grene af bioteknologien. Dette vil ske gennem en række spændende laboratorieforsøg, relevante foredrag samt studiebesøg. I undervisningen vil du komme til at arbejde med forskellige molekylærbiologiske discipliner - både gennem praktisk laboratoriearbejde og teoretiske øvelser. Du vil bl.a. komme til at arbejde med bakterier, DNA, enzymer, samt antistoffer og antigener. For at give dig et indblik i hvad man kan med en bioteknologi-relateret uddannelse, er der arrangeret fede studiebesøg til COBIS, der er en inkubator for nyopstartede bioteknologiske virksomheder - De vil holde foredrag for os alle og give et indblik i mulighederne og diversiteten i den bioteknologiske industri.

Denne side er sidst opdateret d. 7. januar 2018 af KRKO