UNF Biotech Camp 2021

Dagbog fra 2019

Dagbog for søndag d. 21/7-2019

Nu når vi er “frivillige”, så sidder vi to piger en MEGET sen aften (i hvert fald for den ene af os - btw kl. er 21:42) og skriver ugens første dagbog (wuh!). Vi vågnede med kriller i mavsen, idet vi skulle møde en helt masse mennesker, som deler (i hvert fald i nogen grad) samme interesser som os. Ved ankomst blev vi mødt med store smil, hvilket dulmede nerverne en smule. Dagen bød på stikbold, hvor vi virkelige kunne blive rystet sammen (især når man hoppede ind i hinanden, haha).

Vi fik mulighed for at møde onkel Ulf og alle de dejlige frivillige i auditoriet. Der fik vi en forsmag på, hvad vores hjerne skal udsættes for i løbet af ugen - som vi jo alle sammen selvfølgelig glæder os herremeget til. I får lige et vink her til ugen → Vi hørte fra koordinator Kristoffer, at madteamet har sørget for chokoladekiks i bunkevis, så vi kan holde os sukkerhøje til forelæsningerne (dum ide fra dem ;)). Alt i alt har dagen givet os mange gode indtryk, og nu hopper vi til køjs efter en lang dag.

-Den klodsede og den trætte

Dagbog for mandag d. 22/7-2019

Så blev det morgen og det betød en traditionel UNF tysk morgenvækning. Herefter gik man ud og dansede den eneste tyske UNF dans, der findes. Vi tænker, at der er et tysk tema hos social teamet... det er jo også fint. Så begyndte det faglige for dette års Biotech Camp, og det indebar forelæsning om livets byggesten. Men vi skal længere ind, vi skal helt ind til proteinerne, der var fokuspunktet i den erste Vorlesungen. Det var super interresant om super struktur, for det vigtigste om proteiner er deres struktur og konfigurationsændring.

Alle var vågne… selvom forelæseren nogen gange legede skjul bag kateteret. Det var første dag i lab, hvor vi lavede den meste komplekse fortyndingsrække, det er jo meget svært, fordi de faglige var så enige som danskere er med svenskere. Ikke desto mindre fremsatte de faglige en leg, der handler om at lave lige linjer, hvad end det betyder. Tilbage til det seriøse, så kom TV 2 Lorry på besøg, og det var en fæst. Så under den meget intense leg, fremsat af de faglige, blev skuespillet og den hjælpende ånd hos de faglige fremvist. Enkelte blev taget til side for et bitte/bette (man skal jo have hele landet med) interview. Nu sidder vi her og skriver dagbog før dagen er omme, så deeet er det. Vi forventer, at den næste forelæsning, der stadig omhandler protein, bliver ligeså spændende som der ERSTEN.

-Tysker 1 og Tysker 2

Dagbog for tirsdag d. 23/7 - 2019

Man skulle tro, at man vil vænner sig til at blive vækket tidligt med musik og morgengymnastik. Spoiler alert: Det gør man ikke! Dagens tema var Mexico, som selvfølgelig betød at arrangørerne havde sombreros på, og gejlede rundt til spansk musik da de vækkede os, hvilket især gjorde det sjovere at komme op.

Dagen stod især i det faglige tegn, med laboratorieøvelser og forelæsninger. I laboratoriet oprensede vi plasmider og skar i DNA. Det var super interessant og hyggeligt….men involverede en hel del pipettering. Derefter havde vi ugens første gæsteforelæser, som fortalte os om sin karriere inden for forskning, hvor hun f.eks. kom ind på, hvordan hun var med til at udvikle et nyt stof.

Under det sociale legede vi en “interessant” mexicansk leg kaldet “Trump, chilli, mexicaner”; arrangørens mexicanske bud på sten, saks, papir. Imens vi sidder og skriver det her, ser vi frem til lagkageløbet senere i aften...eller gør vi? Koordinator-Kristoffer ser ihvertfald ikke frem til udkommet af det, idet han i går aftes sagde til en af os: “jeg kommer højst sandsynligt til at brække mig efter”, så vi må se hvad der sker :P

-De ikke-biologiske tvillinger

Denne side er sidst opdateret d. 21. februar 2021 af SSM